30 Σεπτεμβρίου 2023

Πατέρας έσπασε στο ξύλο ειδικευόμενη γιατρό στο νοσοκομείο ΜυτιλήνηςΠατέρας ασθενούς επιτέθηκε βίαια σε ειδικευόμενη γιατρό στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης το βράδυ της περασμένης Παρασκευής, επειδή καθυστέρησε να εξετάσει τη κόρη του που είχε εποχική γρίπη και ήταν εμπύρετη.

Όπως ανέφερε το ρεπορτάζ της τηλεόρασης Μυτιλήνης, ο πατέρας αρχικά εξύβρισε την ιατρό  όπου δεν άντεχε να περιμένει για να γίνει η εξέταση και μετά τις βρισιές ο νταής πατέρας  ξαφνικά άρχισε να χτύπα με μανία την ειδικευόμενη γιατρό στο κεφάλι με αποτέλεσμα να νοσηλεύεται αυτήν την ώρα με κακώσεις στο νοσοκομείο Μυτιλήνης.

Ο εκπρόσωπος της Ένωσης Ιατρών ΕΣΥ Λέσβου δήλωσε πως δεν υπήρξε καμία καθυστέρηση στην εξέταση της ασθενούς και οι γιατροί ετοιμάζουν κινητοποιήσεις ως ένδειξη διαμαρτυρίας.

Από το νοσοκομείο αλλά και από το περιβάλλον της ασθενούς δεν ήθελε κανένας να μιλήσει.
Αναφορικά με το περιστατικό ξυλοδαρμού ειδικευόμενου ιατρού από συγγενή ασθενούς στο Νοσοκομείο της Μυτιλήνης, ο ΠΙΣ δηλώνει τα εξής:
Τα φαινόμενα βίας είναι απαράδεκτα, ιδιαίτερα όταν συμβαίνουν σε χώρους που παρέχονται υπηρεσίες υγείας και στρέφονται σε βάρος γιατρών, οι οποίοι εξουθενωμένοι ψυχικά, ηθικά και οικονομικά, προσπαθούν κάτω από αντίξοες συνθήκες να ανταποκριθούν στα αυξημένα και ιδιαιτέρως απαιτητικά καθήκοντά τους.
Εάν κάποιος ασθενής ή συνοδός θεωρήσει ότι αδικείται, τότε μπορεί να απευθυνθεί στα όργανα διοίκησης του Νοσοκομείου και στον Ιατρικό Σύλλογο, ώστε να διερευνήσουν το περιστατικό και να αποδώσουν ευθύνες.
Καλούμε την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας και τη Διοίκηση του Νοσοκομείου Μυτιλήνης να επιληφθούν άμεσα, ώστε να αποδοθεί δικαιοσύνη και να αποτραπεί παρόμοιο περιστατικό στο μέλλον.

Αν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα της Υγείας, κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook

Σχετικά άρθρα

Τελευταία Νέα

efimerevonta-nosokomeia
efimerevonta-farmakeia

Δημοφιλή Εβδομάδας