30 Σεπτεμβρίου 2023

Κουρουμπλής: Δέχομαι κριτική στα όρια της ανθρωποφαγίας για τις επιλογές μου στον ΕΟΠΥΥΓια ενοχοποίηση της σκέψης και κριτική στα όρια της ανθρωποφαγίας για χάριν ανυπόστατης εντυπωσιοθηρίας έκανε λόγο ο υπουργός Υγείας, Παναγιώτης Κουρουμπλής, αναφορικά με το θέμα της εικαζόμενης τοποθέτησης του καθηγητή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Μιχάλη Χλέτσου, ως επικεφαλής του ΕΟΠΥΥ, και σχετικά με τον τρόπο που παρουσίασε το θέμα η Εφημερίδα των Συντακτών.

Συγκεκριμένα, με επιστολή του προς τη διεύθυνση της εφημερίδας ο υπουργός Υγείας επισημαίνει ότι «η τεκμηριωμένη κριτική είναι καλοδεχούμενη, όχι όμως όταν αγγίζει τα όρια της «ανθρωποφαγίας».

Υπενθυμίζεται ότι η Εφημερία των Συντακτών σε δημοσίευμά της χαρακτήρισε τον κ. Χλέτσο, ως «τον εκλεκτό των πρώην υπουργών Υγείας κ.κ. Άδωνι Γεωργιάδη και Μάκη Βορίδη» και ως μία «απόλυτα μνημονιακή επιλογή», εξαιτίας επιστημονικής μελέτης την οποία επιμελήθηκε αναφορικά με τα Κλειστά Ενοποιημένα Νοσήλια (ΚΕΝ ή DRG’s στην αγγλική) και την εφαρμογή τους στην Ελλάδα.

Η επιστολή του κ. Κουρουμπλή προς την εφημερίδα αναφέρει: «Η πρωτοσέλιδη αναφορά της εφημερίδας σας (Σάββατο 14/3/15, με τίτλο «Στην υγεία του μνημονίου») στον εικαζόμενο διορισμό του Καθηγητή κ. Μ. Χλέτσου επί τη βάσει φημών και μόνο (χωρίς να έχει υπάρξει ανακοίνωση, πόσο μάλλον τοποθέτησή του ως Διοικητή του ΕΟΠΥΥ), συνιστά ενοχοποίηση της σκέψης χάριν ανυπόστατης εντυπωσιοθηρίας. Η τεκμηριωμένη κριτική είναι καλοδεχούμενη, ειδικά από την ΕφΣυν, όχι όμως όταν αγγίζει τα όρια της «ανθρωποφαγίας».

Αν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα της Υγείας, κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook

Σχετικά άρθρα

Τελευταία Νέα

efimerevonta-nosokomeia
efimerevonta-farmakeia

Δημοφιλή Εβδομάδας