3 Οκτωβρίου 2023

Στις επάλξεις οι γιατροί για την υπερηφάνεια τη δική τους και των ασθενών τουςΤο νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, το οποίο συγκροτήθηκε σε σώμα το Σάββατο 14 Μαρτίου 2015, καλεί σε ενότητα και σε συνεργασία όλους τους Ιατρικούς Συλλόγους της χώρας και όλους τους ιατρούς – μέλη μας, προκειμένου κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο να διεκδικήσουμε από την Πολιτεία να αποτελεί ο Π.Ι.Σ. στην ουσία και στην πράξη τον Ανώτατο Θεσμικό Σύμβουλο της Πολιτείας σε θέματα Υγείας.
Πρώτιστη αποστολή τονίζουν οι γιατροί σε ανακοίνωσή τους είναι η προστασία της υγείας του ελληνικού λαού καθώς και η προστασία της ευπρεπούς ιατρικής λειτουργίας – με ό,τι αυτό συνεπάγεται – με κανόνες ηθικής και δεοντολογίας, αλλά και η διεκδίκηση των επαγγελματικών δικαιωμάτων, εργασιακών και ασφαλιστικών, των ιατρών της χώρας μας.
Επιζητούν τη συνεργασία της Πολιτείας για την αναδιοργάνωση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, την αποκατάσταση των αδικιών μετά την απορρύθμιση του ΕΟΠΥΥ, την περιφρούρηση της άσκησης του ιατρικού επαγγέλματος-λειτουργήματος στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, την ενίσχυση των Νοσοκομειακών δομών με το απαραίτητο στελεχιακό προσωπικό και τον αναγκαίο εκσυγχρονισμό, την ενίσχυση της πρόληψης και της δημόσιας υγείας, την έγκαιρη τακτοποίηση και αποπληρωμή των υποχρεώσεων του ΕΟΠΥΥ, ταυτόχρονα με την εύρυθμη λειτουργία του.
Επίσης, ζητούν την ανεξαρτησία του Ταμείου τους ΕΤΑΑ (ΤΣΑΥ), την ομαλοποίηση και την καλύτερη προσφορά υπηρεσιών στους ασφαλισμένους υγειονομικούς, καθώς και την τακτοποίηση του θέματος των μονοσυνταξιούχων υγειονομικών.
Η νομοθέτηση της σύγχρονης ιατρικής νομοθεσίας περί Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου και Ιατρικών Συλλόγων, η οποία έχει κατατεθεί εδώ και μήνες στο ΥΥΚΑ, ζητείται να είναι από τα πρώτα νομοθετήματα της νέας πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας, τη στιγμή κατά την οποία αυτή δεν επιφέρει δημοσιονομικό κόστος.

Οι Έλληνες ιατροί, με τις μάχες ζωής που δίνουν καθημερινά, είναι οι καλύτεροι πρεσβευτές για την ανάταξη της εθνικής υπερηφάνειας και της εθνικής αξιοπρέπειας.
Καλούνται σε συνεργασία όλοι οι υγειονομικοί φορείς και όλοι οι κοινωνικοί φορείς, προκειμένου από κοινού να αγωνιστούμε και να είμαστε αντάξιοι των προσδοκιών του ελληνικού λαού.

Αν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα της Υγείας, κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook

Σχετικά άρθρα

Τελευταία Νέα

efimerevonta-nosokomeia
efimerevonta-farmakeia

Δημοφιλή Εβδομάδας