24 Σεπτεμβρίου 2023

Οδοντιατρικός Σύλλογος Αττικής: «Όχι» στην ανάληψη αποθεματικών από το Ταμείο μαςΤη διαφωνία με την πρόθεση της κυβέρνησης να επενδύσει τα αποθεματικά του ασφαλιστικού τους ταμείου σε ρέπος προκειμένου να ενισχυθεί η ρευστότητα της χώρας, διατύπωσαν σε ανακοίνωσή τους οι οδοντίατροι.

Αναλυτικότερα, σε ανακοίνωση του Οδοντιατρικού Συλλόγου Αττικής αναφέρεται:

«Δεν δεχόμαστε σε καμιά περίπτωση τα χρήματα των συναδέλφων μας που έχουν κατατεθεί στο ασφαλιστικό ταμείο μας προκειμένου να τους εξασφαλίσουν μια αξιοπρεπή σύνταξη , για μια ακόμη φορά να “κουρευτούν” με το πρόσχημα της προσωρινής μετατροπής τους σε ρέπος».
Παράλληλα, οι οδοντίατροι υπενθυμίζουν ότι το ταμείο τους ήταν ένα από αυτά που «λεηλατήθηκαν» με το PSI στις 9 Μάρτιου του 2012.

«Kαλούμε την διοίκηση του ΕΤΑΑ και την Διοικούσα Επιτροπή του ΤΣΑΥ, να μην προχωρήσουν σε καμιά τέτοια ενέργεια, που πλήττει το δικαίωμα των συναδέλφων για ένα υγιές ταμείο και αξιοπρεπείς συντάξεις», καταλήγει η ανακοίνωση του ΟΣΑ.

Σημειώνεται ότι οι οδοντίατροι είναι ο δεύτερος επαγγελματικός κλάδος, μετά τους δικηγόρους, που διατυπώνει και επίσημα τη διαφωνία του με τις προαναφερθείσες προθέσεις της κυβέρνησης.

Αν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα της Υγείας, κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook

Σχετικά άρθρα

Τελευταία Νέα

efimerevonta-nosokomeia
efimerevonta-farmakeia

Δημοφιλή Εβδομάδας