30 Σεπτεμβρίου 2023

Νέος επικεφαλής της Pfizer Hellas, ο Jim SageΤη θέση του νέου Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου της Pfizer Hellas, καθώς και επικεφαλής της επιχειρησιακής μονάδας Global Innovative Products στην Ελλάδα, ανέλαβε από το Φεβρουάριο του 2015, ο Jim Sage, ο οποίος διαδέχεται τον Erik Nordkamp, που τοποθετήθηκε επικεφαλής της Pfizer στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Ο Jim Sage είναι 47 ετών και έχει 19 χρόνια εμπειρία στο φαρμακευτικό κλάδο, ως μέλος της ομάδας της Pfizer, αναλαμβάνοντας καίριες θέσεις σε παγκόσμιο και περιφερειακό επίπεδο σε Ευρώπη και Η.Π.Α τα τελευταία 12 χρόνια. Η προηγούμενη θέση που κατείχε στη Pfizer ήταν αυτή του Αντιπροέδρου Marketing της επιχειρησιακής μονάδας Global Innovative Products και του τμήματος Primary Care στην Ευρώπη, ενώ προηγουμένως διετέλεσε Αντιπρόεδρος Marketing του Primary Care στις ΗΠΑ. Από τις θέσεις αυτές, ο Jim εργάστηκε με συνέπεια για την κυκλοφορία και την καθιέρωση μερικών από τα πιο σημαντικά και επιτυχημένα προϊόντα της εταιρείας.

«Νιώθω ιδιαίτερη χαρά και τιμή για το νέο μου ρόλο στην Ελλάδα. Αναλαμβάνω την ηγεσία της Pfizer Hellas, σε μια σημαντική και ενδιαφέρουσα χρονική συγκυρία, καθώς διανύουμε μια οικονομικά δύσκολη περίοδο με δυναμική και ανάγκες. Μου δίνεται η ευκαιρία αφενός να διατηρήσω την ισχυρή παρουσία της Pfizer στο χώρο και αφετέρου, να συνεισφέρω στις προσπάθειες που καταβάλλονται για την ύπαρξη ενός βιώσιμου φαρμακευτικού κλάδου στην Ελλάδα, διασφαλίζοντας την πρόσβαση των Ελλήνων ασθενών σε καινοτόμες και αποτελεσματικές θεραπείες. Η επίτευξη αυτών των στόχων αποτελεί για μένα προτεραιότητα, και ουσιαστική αποστολή, για την οποία έχω ξεκινήσει ήδη να εργάζομαι», δήλωσε ο Jim Sage.

Ο Erik Nordkamp δήλωσε ότι «Ήταν μεγάλη τιμή για εμένα να ηγούμαι της Pfizer Hellas τα τελευταία τρία χρόνια και είμαι ιδιαίτερα υπερήφανος για όσα καταφέραμε αυτό το διάστημα ως εταιρεία. Είμαι σίγουρος ότι αυτή η αναπτυξιακή πορεία θα συνεχιστεί δυναμικά και στο μέλλον από τους συναδέλφους μου στη Pfizer Hellas με επικεφαλής τον Jim».
Ο νέος επικεφαλής της Pfizer Hellas κατάγεται από τις Η.Π.Α και τα τελευταία 3 χρόνια έζησε στην Ευρώπη. Κατέχει μεταπτυχιακό τίτλο στη Διοίκηση Επιχειρήσεων με κατεύθυνση «Marketing και Υπηρεσίες Υγείας» από το πανεπιστήμιο Duke στις ΗΠΑ.

Αν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα της Υγείας, κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook

Σχετικά άρθρα

Τελευταία Νέα

efimerevonta-nosokomeia
efimerevonta-farmakeia

Δημοφιλή Εβδομάδας