2 Απριλίου 2023

Άρχισαν τα όργανα, οι νοσοκομειακοί γιατροί βγαίνουν στους δρόμους στις 21 Μαρτίου

Οι νοσοκομειακοί γιατροί βγαίνουν στο δρόμο στις 21 Μαρτίου διοργανώνοντας αντιφασιστικά συλλαλητήρια σε όλη τη χώρα για την ανθρωπιστική κρίση που έχει επιφέρει ένα πολυδιάστατο τέλμα στην ελληνική κοινωνία. Το γενικό Συμβούλιο της ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) συνεδρίασε στις 27-02 με αντικείμενο συζήτησης τη νέα κατάσταση που διαμορφώνεται στην υγεία μετά τη συγκρότηση της νέας κυβέρνησης και τις διεκδικήσεις του νοσοκομειακού κινήματος, σε μια προσπάθεια να συγκροτήσουν το νέο κλίμα στον χώρο της Υγείας. Το παρόν έδωσαν όλοι οι Πρόεδροι Ενώσεων Γιατρών της χώρας, καθώς και μεγάλος αριθμός γιατρών, ενώ στην έναρξη της συνεδρίασης παραβρέθηκε ο αναπληρωτής υπουργός Ανδρέας Ξανθός, ο οποίος στο παρελθόν υπήρξε μέλος του Γενικού Συμβουλίου.

Επίσης συμμετείχε καθ΄ όλη τη συνεδρίαση του συμβουλίου ο Σάκης Παπαδόπουλος, μέχρι πρόσφατα επιφορτισμένος με το θέμα των προσλήψεων εκ μέρους της ΕΓ της ΟΕΝΓΕ και νυν βουλευτής. Η ΟΕΓΝΕ, αφού προέβη σε σύσκεψη και συνομιλία για τα επίκαιρα αυτά θέματα, συναποφάσισε πως πρέπει να ληφθούν άμεσα μέτρα, ώστε να υπάρξει αισθητή ανακούφιση, με μέτρα στήριξης του δημόσιου συστήματος υγείας, παροχή ρεύματος, στέγης, τροφής και ιατρικής παρακολούθησης σε όσους έχουν ανάγκη.

Απώτερος σκοπός είναι η καταπολέμηση της ανθρωπιστικής κρίσης, που έχει επιφέρει ένα πολυδιάστατο τέλμα στην ελληνική κοινωνία. Μέσα στις διεκδικήσεις της 0ΕΓΝΕ για το άμεσο μέλλον συμπεριλαμβάνονται τα εξής : -Άμεση χρηματοδότηση για τον διορισμό των 370 θέσεων γιατρών ΕΣΥ που έχουν περατωθεί οι κρίσεις τους και έχουν υπογραφεί τα πρακτικά, καθώς και των 162 θέσεων για τις οποίες υπάρχουν 110 πρακτικά και αναμένονται τα υπόλοιπα. -Προώθηση των 90 θέσεων γιατρών ΕΣΥ που υπάρχει έγκριση από το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης. -Έγκριση 800 νέων θέσεων επικουρικών γιατρών για να προκηρυχθούν τον Απρίλη. -Έγκριση 1500 νέων θέσεων γιατρών ΕΣΥ και 2500 νοσηλευτικού προσωπικού για να προκηρυχθούν μέσα στο 2015. -Υλοποίηση της πρόθεσης της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης και τη χρηματοδότηση της αναστήλωσης του ΕΣΥ, τη στήριξη των Μονάδων του ΠΕΔΥ, την οργάνωση της πρόληψης και της ΠΦΥ με Αστικά Κέντρα Υγείας και Ομάδα Υγείας, την οικοδόμηση ολοκληρωμένου Δημόσιου Συστήματος Υγείας, ως προτεραιότητα του κυβερνητικού έργου.

Αν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα της Υγείας, κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook

Σχετικά άρθρα

Τελευταία Νέα

efimerevonta-nosokomeia
efimerevonta-farmakeia

Δημοφιλή Εβδομάδας