8 Ιουνίου 2023

Επιτυχής διαχωρισμός σιαμαίων τους προσφέρει μια «νέα ζωή»! (φωτό)

Οι σιαμαίες Knatalye Hope και Adeline Faith Mata γεννήθηκαν ενωμένες στην κοιλιά και το στήθος, και μέχρι σήμερα ποτέ δεν ήταν σε θέση να καθίσουν μόνες τους, να μπουσουλήσουν ή να περπατήσουν.

Ωστόσο, δέκα μήνες μετά τη γέννησή τους, τα δύο κοριτσάκια μπορούν να κάνουν μια καινούργια αρχή, αφού μετά από περίπου 26 ώρες στο χειρουργείο και με τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των γιατρών του Νοσοκομείου Παίδων του Τέξας, ο διαχωρισμός τους ήταν επιτυχής!

2

3

Σημειώνεται ότι αυτή ήταν η πρώτη επιτυχής εγχείρηση διαχωρισμού σιαμαίων που ήταν ενωμένα στην κοιλιά και το στήθος, με το εγχείρημα να διακρίνεται από μεγάλη δυσκολία καθώς τα δύο κοριτσάκια μοιράζονταν ζωτικά όργανα, όπως πνεύμονες, συκώτι, λεπτό και παχύ έντερο καθώς και λεκάνη. Την επέμβαση διαχωρισμού τους πραγματοποίησε μία ομάδα 12 χειρουργών, 6 αναισθησιολόγων και 8 νοσηλευτών.

4

5

Πλέον τα κοριτσάκια βρίσκονται σε μονάδα ειδικής θεραπείας, στο στάδιο της ανάκαμψης, ενώ σύμφωνα με τους γιατρούς τους ενδέχεται να χρειαστούν και άλλες επεμβάσεις, όμως το σημαντικότερο είναι ότι και οι δύο κατάφεραν να παραμείνουν στη ζωή.

6

«Είμαστε τόσο ευγνώμονες σε όλους τους χειρουργούς και όλους όσους φρόντισαν τις κόρες μας και τους έδωσαν την ευκαιρία να ζήσουν ξεχωριστές ζωές», δήλωσε συγκινημένη η μητέρα των κοριτσιών.

Αν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα της Υγείας, κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook

Σχετικά άρθρα

Τελευταία Νέα

efimerevonta-nosokomeia
efimerevonta-farmakeia

Δημοφιλή Εβδομάδας