9 Ιουνίου 2023

Κουρουμπλής: Ενδελεχής ενημέρωση για τα προβλήματα στη νοσηλεία των καρκινοπαθών

Συνάντηση με τις διοικήσεις ογκολογικών και άλλων νοσοκομείων του ΕΣΥ που παρέχουν ογκολογικές υπηρεσίες, τους διευθυντές φαρμακείων και ογκολόγους διευθυντές των αντιστοίχων τμημάτων νοσοκομείων, την Ελληνική Εταιρία Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας, την Ελληνική Ογκολογική Εταιρία, την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρία και την Εταιρία Ογκολόγων-Παθολόγων, είχε εχθές ο υπουργός Υγείας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Παναγιώτης Κουρουμπλής.

Στη συνάντηση, οι εκπρόσωποι των φορέων είχαν την ευκαιρία να εξηγήσουν αναλυτικά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, με κύριο την έλλειψη ιατρικού, νοσηλευτικού και διοικητικού προσωπικού.

Όπως επεσήμαναν, οι ογκολόγοι – παθολόγοι με πολυετή πείρα συνταξιοδοτούνται, ενώ το εναπομείναν επικουρικό προσωπικό δεν επαρκεί για την κάλυψη των αναγκών, ενώ το πρόβλημα δε λύνεται με την πρόσληψη επικουρικών, καθώς όπως τόνισαν, υπάρχει ανάγκη για μόνιμο και εξειδικευμένο ιατρικό προσωπικό.

Παράλληλα επισημάνθηκε η ανάγκη συμμετοχής των πανεπιστημιακών υποτρόφων στα ογκολογικά τμήματα των νοσοκομείων.

Από την πλευρά τους, οι εκπρόσωποι των ογκολογικών νοσοκομείων για παιδιά τόνισαν την ανάγκη τα ασφαλιστικά ταμεία να καλύπτουν τις εξετάσεις για καρκινικούς δείκτες, προσθέτοντας ότι στο ΚΕΣΥ δεν υπάρχει εκπροσώπηση της παιδιατρικής ογκολογίας.

Ακόμα, στη συνάντηση συζητήθηκε, μεταξύ άλλων, η ανάγκη αύξησης του αριθμού και της έκτασης των κλινικών μελετών που πραγματοποιούνται στη χώρας μας, οι ελλείψεις σε υλικοτεχνικό εξοπλισμό, η δυσκολία κάλυψης των εφημεριών και η ανάγκη δημιουργίας αρχείου ογκολογικών ασθενών.

Ο κ. Κουρουμπλής από την πλευρά του, χαρακτήρισε τη συζήτηση εξαιρετικά χρήσιμη και ουσιαστική και δεσμεύτηκε να εξετάσει με προσοχή όλα τα αιτήματα.

Μάλιστα, συγκεκριμένα για το θέμα των προσλήψεων ανέφερε ότι «όσες προσλήψεις καταφέρουμε να έχουμε, ως Υπουργείο, πρέπει να είναι στοχευμένες προκειμένου να ανταποκριθούμε στις ανάγκες των νοσοκομείων».

Αν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα της Υγείας, κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook

Σχετικά άρθρα

Τελευταία Νέα

efimerevonta-nosokomeia
efimerevonta-farmakeia

Δημοφιλή Εβδομάδας