3 Οκτωβρίου 2023

Αλλεπάλληλες επαφές Κουρουμπλή: Συναντήθηκε με ακτινολόγους και οδοντοτεχνίτεςΣυνάντηση με εκπροσώπους της Ελληνικής Ακτινολογικής Εταιρίας πραγματοποίησε σήμερα ο υπουργός Υγείας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Παναγιώτης Κουρουμπλής.

Οι ίδιοι έθεσαν στον υπουργό το ζήτημα που έχει ανακύψει μετά την τροποποίηση της Υπουργικής Απόφασης ΔΥΓ/2010 (περί κριτηρίων χορήγησης αδειών σκοπιμότητας ιατρικών μηχανημάτων που εκπέμπουν ιοντίζουσες και μη ιοντίζουσες ακτινοβολίες) και την κατάργηση μόνο των πληθυσμιακών κριτήριων, με αποτέλεσμα να παρατηρείται αλματώδης αύξηση του αριθμού των χορηγούμενων αδειών σκοπιμότητας.

Από την πλευρά του, ο κ. Κουρουμπλής άκουσε με προσοχή τα όσα του μετέφεραν οι εκπρόσωποι της Ακτινολογικής Εταιρίας και διαβεβαίωσε ότι θα εξετάσει με προσοχή το ζήτημα.

Στη συνέχεια ο υπουργός συναντήθηκε με εκπροσώπους της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαστηριούχων Οδοντοτεχνιτών.

Το κύριο αίτημά τους, το οποίο και μετέφεραν στον υπουργό, είναι η απόσυρση του άρθρου 32 «Περί αδειών οδοντοτεχνικών εργαστηρίων» του νόμου 4316/2014, καθόσον όπως τόνισαν οι ίδιοι, με το άρθρο αυτό θίγονται τα επαγγελματικά δικαιώματα των αδειούχων οδοντοτεχνιτών.

Αν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα της Υγείας, κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook

Σχετικά άρθρα

Τελευταία Νέα

efimerevonta-nosokomeia
efimerevonta-farmakeia

Δημοφιλή Εβδομάδας