24 Σεπτεμβρίου 2023

Έρχεται ο… γιατρός της Google!Ένα ακόμη βήμα στο χώρο της Υγείας πραγματοποιεί η Google, καθώς, όπως ανακοίνωσε, επεκτείνει τα θεματικά πεδία του εργαλείου Knowledge Graph, ώστε να περιλαμβάνουν και θέματα υγείας που απασχολούν τους χρήστες του διαδικτύου.

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία της Google, 1 στις 20 διαδικτυακές αναζητήσεις αφορά σε κάποιο θέμα υγείας, με τους χρήστες να αναζητούν πληροφορίες για ασθένειες, συμπτώματα και θεραπείες.

Πλέον, με το νέο εγχείρημα της Google, η ζωή των χρηστών γίνεται πολύ πιο εύκολη, καθώς θα εμφανίζονται ψηλά στα αποτελέσματα αναζήτησης βασικές πληροφορίες για την ασθένεια που αναζητούμε.

Για να συλλέξει τα απαραίτητα δεδομένα που θα εμφανίζονται στο Knowledge Graph, ώστε να εξασφαλιστεί η ακρίβεια και η αξιοπιστία τους, η Google συνεργάστηκε με ομάδα γιατρών.

Ωστόσο, ο διαδικτυακός κολοσσός επισημαίνει πως ο χαρακτήρας του Knowledge Graph θα είναι συμβουλευτικός, και σε καμία περίπτωση δεν έχει στόχο να υποκαταστήσει το γιατρό.

Το νέο θεματικό πεδίο του Knowledge Graph θα λανσαριστεί εντός της εβδομάδας στις ΗΠΑ και σε πρώτη φάση θα περιλαμβάνει περίπου 400 από τις ασθένειες που αναζητούν περισσότερο οι χρήστες, όπως η αμυγδαλίτιδα και η επιπεφυκίτιδα.

Αν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα της Υγείας, κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook

Σχετικά άρθρα

Τελευταία Νέα

efimerevonta-nosokomeia
efimerevonta-farmakeia

Δημοφιλή Εβδομάδας