30 Σεπτεμβρίου 2023

Μηδενικές εισφορές στα ταμεία του ΕΟΠΥΥ από τους ασφαλιστικούς Οργανισμούς τον ΙανουάριοΑλλεπάλληλες συναντήσεις πραγματοποιεί η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας, με τους επικεφαλής των μεγάλων Οργανισμών, προκειμένου να λάβει αναλυτική ενημέρωση για τα οικονομικά δεδομένα, εν όψει και των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης.

Ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα με τα οποία έρχεται αντιμέτωπη η νέα ηγεσία του υπουργείου Υγείας είναι αυτό του ΕΟΠΥΥ, καθώς, όπως έγινε γνωστό, τον Ιανουάριο δεν αποδόθηκε ούτε ένα ευρώ στον ΕΟΠΥΥ από τους ασφαλιστικούς οργανισμούς.

Νωρίς το πρωί, ο υπουργός Υγείας, Παναγιώτης Κουρουμπλής, και ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός, συναντήθηκαν με τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ, κ. Δημήτρη Κοντό και το διοικητή του ΙΚΑ, κ. Ροβέρτο Σπυρόπουλο, με τους οποίους συζήτησαν ευρέως το θέμα ΕΟΠΥΥ.

Όπως προκύπτει, η μη απόδοση των εισφορών από τα ασφαλιστικά Ταμεία είναι ίσως το μεγαλύτερο πρόβλημα του ΕΟΠΥΥ, με χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτό του φετινού Ιανουαρίου.

Σημειώνεται ότι το βράδυ της Πέμπτης, οι κ.κ. Κουρουμπλής και Ξανθός είχαν και πάλι με τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ, κ. Δ. Κοντό, με αντικείμενο των συζητήσεών του τη φαρμακευτική δαπάνη, την ηλεκτρονική συνταγογράφηση και τα φάρμακα υψηλού κόστους.

Παρούσα στη συνάντηση ήταν και η αντιπρόεδρος του ΕΟΦ κα. Κατερίνα Φαμέλη.

Αν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα της Υγείας, κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook

Σχετικά άρθρα

Τελευταία Νέα

efimerevonta-nosokomeia
efimerevonta-farmakeia

Δημοφιλή Εβδομάδας