8 Ιουνίου 2023

Κουρουμπλής: Το θέμα των καθηκόντων των νοσηλευτών στο μικροσκόπιο

Το θέμα των καθηκόντων των νοσηλευτών προσπαθεί να επιλύσει η νέα ηγεσία του υπουργείου Υγείας.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Πανελλήνιας Συνομοσπονδίας Νοσηλευτών ΕΣΥ (ΠΑΣΥΝΟ ΕΣΥ), ο νέος υπουργός Υγείας, κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής, διαβεβαίωσε το ΔΣ της Συνομοσπονδίας ότι θα ρυθμιστεί άμεσα το ζήτημα της νομοθέτησης των νοσηλευτικών καθηκόντων και αρμοδιοτήτων, καθώς «χρήζει άμεσης επίλυσης».

Μάλιστα, ο υπουργός Υγείας δήλωσε ότι θα μελετήσει κάθε πτυχή του και την ερχόμενη εβδομάδα θα πραγματοποιήσει εκ νέου συνάντηση για το θέμα αυτό, παρόντος και του αναπληρωτή υπουργού κ. Ξανθού, ώστε να δρομολογηθεί η τελική του διευθέτηση.

Από τη μεριάς της η ΠΑΣΥΝΟ ΕΣΥ έθεσε και το θέμα της δημιουργίας κλάδου νοσηλευτών του ΕΣΥ, ζητώντας να ληφθεί μέριμνα για αξιοκρατική αξιολόγηση, με ένα αδιάβλητο σύστημα.

Ακόμα, οι εκπρόσωποι των νοσηλευτών έθεσαν και το ζήτημα του εξορθολογισμού του πλαισίου διαχείρισης των κυτταροστατικών φαρμάκων, τόσο από πλευράς δημόσιας υγείας και ασφάλειας, όσο και από πλευράς οικονομίας, μιας και ελλείψει κεντρικών μονάδων διάλυσης, εκατομμύρια ευρώ χάνονται στα Δημόσια νοσοκομεία.

Τέλος, σε ό,τι αφορά στην ψυχιατρική μεταρρύθμιση, ο κ. Κουρουμπλής δεσμεύτηκε ότι κανένας εργαζόμενος δεν κινδυνεύει να χάσει τη δουλειά του.

Αν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα της Υγείας, κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook

Σχετικά άρθρα

Τελευταία Νέα

efimerevonta-nosokomeia
efimerevonta-farmakeia

Δημοφιλή Εβδομάδας