30 Σεπτεμβρίου 2023

ΕΚΑΒ: Δεν οφείλεται σε εμάς ο θάνατος του 17χρονου στην Ελευσίνα – Διενεργείται έρευναΣτη δημοσίευση σχετικής ανακοίνωσης προέβη το ΕΚΑΒ, απαντώντας σε δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για καθυστερήσεις που οδήγησαν στο θάνατο 17χρονου παιδιού, το οποίο έχασε τις αισθήσεις του την ώρα που συμμετείχε σε αγώνα μπάσκετ εχθές το μεσημέρι.

Αναλυτικότερα και σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του ΕΚΑΒ, το ασθενοφόρο δεν έκανε 45 λεπτά να φτάσει στο σημείο, όπως ανέφεραν κάποια δημοσιεύματα, ενώ ήδη πραγματοποιείται έρευνα για την επιχειρησιακή διαχείριση του εν λόγω περιστατικού.

Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας:

Κατόπιν δημοσιεύσεων σχετικά με περιστατικό κατά το οποίο 17χρονος έχασε τη ζωή του την ώρα που συμμετείχε σε αγώνα μπάσκετ την Κυριακή 1 Φεβρουαρίου 2015 στην Ελευσίνα και των αναφορών περί 45λεπτης καθυστέρησης της άφιξης του ασθενοφόρου, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για τα εξής:

Το συντονιστικό Κέντρο του Ε.Κ.Α.Β. έλαβε κλήση χθες, 1 Φεβρουαρίου 2015 και ώρα 14:00, σχετικά με περιστατικό τραυματισμού κεφαλής μετά λιποθυμίας 17χρονου αθλητή σε αγώνα Μπάσκετ, επί της Ηρώων Πολυτεχνείου 64 στην Ελευσίνα.

Η κλήση διαβιβάστηκε στο πρώτο άμεσα διαθέσιμο ασθενοφόρο το οποίο και μετέβει στο σημείο του συμβάντος στις 14:26 και ενώ ήδη είχαν πραγματοποιηθεί, χωρίς αποτέλεσμα, προσπάθειες ανάνηψης από τον Ιατρό του αγώνα. Ο 17χρονος αφού παρελήφθη από τους διασώστες οι οποίοι συνέχισαν τις προσπάθειες ανάνηψης, μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Ελευσίνας «Θριάσιο».

Επιπλέον, στην Κεντρική Υπηρεσία του Ε.Κ.Α.Β., έχει ήδη ενεργοποιηθεί η πάγια διαδικασία που προβλέπεται για τέτοιου είδους περιστατικά και πραγματοποιείται η ανάλογη έρευνα σχετικά με την επιχειρησιακή διαχείριση του εν λόγω περιστατικού.

Αν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα της Υγείας, κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook

Σχετικά άρθρα

Τελευταία Νέα

efimerevonta-nosokomeia
efimerevonta-farmakeia

Δημοφιλή Εβδομάδας