24 Σεπτεμβρίου 2023

ΠΟΥ: Εξαιρετικά ανησυχητική παραμένει η κατάσταση με τον Έμπολα«Εξαιρετικά ανησυχητική» παραμένει η κατάσταση με τον ιό Έμπολα, στις τρεις χώρες της δυτικής Αφρικής που έχουν πληγεί περισσότερο από την επιδημία, ενημέρωσε σήμερα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, την ώρα που υπάρχει σημαντική μείωση των νέων κρουσμάτων.

«Ο μεγαλύτερος κίνδυνος που πρέπει να αντιμετωπίσουμε για να τελειώνουμε με την επιδημία είναι η έλλειψη χρηματικών και ανθρώπινων πόρων», δήλωσε ο Μπρους Έιλγουορντ, αναπληρωτής γενικός διευθυντής του ΠΟΥ αρμόδιος για την καταπολέμηση του ιού Έμπολα, ενώ πρόσθεσε ότι η εποχή των βροχών ενδέχεται να περιπλέξει την κατάσταση.

«Βλέπουμε τον αριθμό των νέων κρουσμάτων να μειώνεται και παράλληλα το ίδιο και οι συνεισφορές. Δε θα φτάσουμε με αυτό τον τρόπο στην εξάλειψη της επιδημίας», τόνισε ο Έιλγουορντ, επισημαίνοντας ότι ο ΠΟΥ έχει έλλειμμα 312 εκατομμυρίων ευρώ για να συνεχίσει το πρόγραμμά του.

«Δε θα έχουμε ρευστό στα μέσα Φεβρουαρίου», υπογράμμισε, διευκρινίζοντας ότι «βάσει του καλύτερου σεναρίου» χρειάζονται 3 με 4 μήνες για να τεθεί εντελώς υπό έλεγχο η επιδημία του ιού Έμπολα, ενώ δήλωσε ότι ανησυχεί ιδιαίτερα από την εξάπλωση του ιού.
«Βρισκόμαστε σε μια κατάσταση που εξακολουθεί να είναι ανησυχητική, ιδίως τώρα καθώς πλησιάζει πολύ, πολύ σύντομα η εποχή των βροχών. Θα έρθει τον Απρίλιο, τον Μάιο και θα καταστήσει την αντίδραση πολύ πιο περίπλοκη», είπε ο Έιλγουορντ.

Σημειώνεται ότι μέχρι στιγμής, συνολικά 8.668 άνθρωποι έχουν πεθάνει από τον ιό από τον Δεκέμβριο του 2013 ως τις 19 Ιανουαρίου, σχεδόν όλοι στη δυτική Αφρική, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του ΠΟΥ. Ο επιβεβαιωμένος αριθμός των κρουσμάτων για την ίδια περίοδο είναι 21.759.

Αν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα της Υγείας, κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook

Σχετικά άρθρα

Τελευταία Νέα

efimerevonta-nosokomeia
efimerevonta-farmakeia

Δημοφιλή Εβδομάδας