22 Μαρτίου 2023

Ινδία: Έξι ημερών μωρό έπαθε «αυτανάφλεξη»

Ένα μωρό μόλις έξι ημερών από την πόλη Τσεννάι της Ινδίας μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο και εξετάζεται ενδελεχώς από τους γιατρούς, καθώς οι γονείς του δήλωσαν πως τα πόδια του αιφνιδίως και αδικαιολόγητα έπιασαν φωτιά.

Το μωρό νοσηλεύεται στο νοσοκομείο KMCH στην πόλη Τσεννάι της Ινδίας. Η ομάδα των γιατρών, η οποία περιλαμβάνει παιδιάτρους, ψυχιάτρους και αισθητικούς χειρουργούς, πραγματοποιεί ευρύ φάσμα εξετάσεων στο μωρό ώστε να διαπιστωθεί αν πρόκειται για περιστατικό Αυτόματης Ανθρώπινης Ανάφλεξης.

Το αξιοσημείωτο, ωστόσο, της υπόθεσης είναι ότι δεν είναι η πρώτη φορά που η μητέρα, K Rajeswari, ισχυρίστηκε ότι ένα από τα παιδιά της έπιασε ξαφνικά φωτιά.

Συγκεκριμένα τον Αύγουστο του 2013, μετέφερε των τριών μηνών γιο της Rahul στο νοσοκομείο, ισχυριζόμενη ότι έπιασε φωτιά για τέταρτη φορά.
Όπως αναφέρει το σχετικό δημοσίευμα της Daily Mail, οι γιατροί έκαναν τις απαραίτητες εξετάσεις και διαπίστωσαν ότι δεν επρόκειτο για αυτανάφλεξη, εκφράζοντας ανησυχίες για πιθανή κακοποίηση του παιδιού από συγγενείς.

Σημειώνεται ότι το φαινόμενο της Αυτόματης Ανθρώπινης Ανάφλεξης θεωρείται αιτία θανάτου σε ορισμένα καταγεγραμμένα περιστατικά (περίπου 200 συνολικά), όπου πτώματα βρέθηκαν απανθρακωμένα χωρίς να έχει εντοπιστεί κάποια εξωτερική πηγή ανάφλεξης.

Οι επιστήμονες έχουν καταλήξει στη θεωρία ότι το ανθρώπινο σώμα μπορεί να γίνει ένα «ζωντανό κερί», με τα ρούχα να αποτελούν το φιτίλι και το σωματικό λίπος να αποτελεί την εύφλεκτη ύλη που διατηρεί τη φωτιά. Τα άκρα μπορεί να παραμείνουν ανέπαφα λόγω της διαφοράς θερμοκρασίας, καθώς το κάτω μέρος του σώματος είναι συνήθως πιο δροσερό από το επάνω.

Άλλοι πάλι υποστηρίζουν ότι ο στατικός ηλεκτρισμός μπορεί να προκαλέσει τη σπίθα που χρειάζεται για να υπάρξει φλόγα.
Πηγή: onmed.gr

Αν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα της Υγείας, κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook

Σχετικά άρθρα

Τελευταία Νέα

efimerevonta-nosokomeia
efimerevonta-farmakeia

Δημοφιλή Εβδομάδας