8 Ιουνίου 2023

Παχυσαρκία: Έρχεται το ηλεκτρονικό εμφύτευμα που ρυθμίζει την πείνα

Άδεια για τη χρήση ενός ηλεκτρονικού εμφυτεύματος που ρυθμίζει την συχνότητα της πείνας, έδωσε η αμερικανική κυβέρνηση.

Το εμφύτευμα, με το όνομα Maestro Rechargeable System, κατασκευάστηκε από την αμερικανική εταιρία EnteroMedics, έχει στόχο να αξιοποιηθεί από ασθενείς άνω των 18 ετών, οι οποίοι δεν μπορούν να χάσουν κιλά με κάποια διατροφή, ο δείκτης μάζας τους κυμαίνεται μεταξύ 35-45, και οι οποίοι πάσχουν από τουλάχιστον μια πάθηση που συνδέεται με την αδυναμία τους να χάσουν κιλά, όπως ο διαβήτης.

Το Maestro Rechargeable System αποτελείται από μια επαναφορτιζόμενη μπαταρία και ηλεκτρόδια που εμφυτεύονται στην περιοχή της κοιλιάς. Όταν εμφυτευθεί στο σώμα συνδέεται με το πνευμογαστρικό νεύρο, το οποίο δίνει σήματα στον εγκέφαλο αν το στομάχι είναι άδειο ή γεμάτο, και με αυτόν τον τρόπο δίνει ηλεκτρικές δονήσεις ελέγχοντάς το. Παράλληλα, ένα εξωτερικό από το σώμα σύστημα επιτρέπει την φόρτιση της μπαταρίας και την καλύτερη ρύθμιση της συσκευής από τους γιατρούς.

Σημειώνεται, ωστόσο, ότι η συσκευή δεν είναι τελείως ακίνδυνη καθώς μερικοί από τους ασθενείς που τη δοκίμασαν αισθάνθηκαν ναυτία και κοιλιακούς πόνους, ενώ άλλοι αντιμετώπισαν προβλήματα και με το χειρουργείο για την τοποθέτηση του εμφυτεύματος.

Αν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα της Υγείας, κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook

Σχετικά άρθρα

Τελευταία Νέα

efimerevonta-nosokomeia
efimerevonta-farmakeia

Δημοφιλή Εβδομάδας