24 Σεπτεμβρίου 2023

«Το 2050 θα είναι σπάνιο να πεθάνει κάποιος κάτω των 80 ετών από καρκίνο»Αισιόδοξα είναι τα μηνύματα από νέα έρευνα που πραγματοποιήθηκε από το Πανεπιστημιακό Κολλέγιο του Λονδίνου, καθώς όπως προκύπτει, οι σημαντικές εξελίξεις στον τομέα της πρόληψης και της θεραπείας θα οδηγήσουν σε σημαντικότατη μείωση των δεικτών θανάτου από καρκίνο μέσα στις επόμενες δεκαετίες.

Αναλυτικότερα, και σύμφωνα με τον καθηγητή του UCL, David Taylor, το 2050 θα αποτελεί σπάνιο φαινόμενο να πεθάνει ένας μεσήλικας από καρκίνο. «Πρόκειται για μια πρόβλεψη που βασίζεται σε τρέχουσες τάσεις», δηλώνει ο Taylor, συμπληρώνοντας πως «οι δυνατότητες πρόληψης και αποτελεσματικής θεραπείας του καρκίνου επεκτείνονται συνεχώς».

Παράλληλα, τονίζει πως, αν ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα πρόληψης και επίβλεψης, οι εξελίξεις προς την επιθυμητή κατεύθυνση θα είναι ακόμη ταχύτερες.

Η σχετική έκθεση αναφέρει πως «αποτελεί ρεαλιστικό στόχο να μειωθούν στο ελάχιστο οι δείκτες θανάτου από οποιαδήποτε μορφή καρκίνου σε παιδιά και ενήλικες έως 80 ετών μέχρι το 2050, μέσω παρεμβάσεων και μεταβολών στις καθημερινές συνήθειες, σε συνδυασμό με την εφαρμογή τεχνολογιών πρόληψης και τη χορήγηση φαρμάκων και άλλων θεραπευτικών μεθόδων».

Ο καθηγητής Jack Cuzick, πρωτοπόρος ερευνητής στον τομέα της πρόληψης, αναφέρει ενδεικτικά πως η μείωση του σωματικού βάρους είναι ένα βασικό και αποτελεσματικό μέτρο για να μειωθεί σημαντικά ο κίνδυνος εκδήλωσης καρκίνου αλλά και ο κίνδυνος θανάτου από αυτόν.

Αν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα της Υγείας, κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook

Σχετικά άρθρα

Τελευταία Νέα

efimerevonta-nosokomeia
efimerevonta-farmakeia

Δημοφιλή Εβδομάδας