30 Σεπτεμβρίου 2023

Επιβραδύνεται η εξάπλωση του ΈμπολαΕνθαρρυντικά είναι τα όσα δήλωσε σήμερα ο Τζέρεμι Κόνιντικ, επικεφαλής της διεύθυνσης της USAID των ΗΠΑ για την εξωτερική βοήθεια για την αντιμετώπιση καταστροφών, σύμφωνα με τα οποία η εξάπλωση του φονικού ιού Έμπολα έχει αρχίσει να επιβραδύνεται.

Αναλυτικότερα, τα νέα κρούσματα του ιού στη Λιβερία μειώνονται σημαντικά, η Σιέρα Λεόνε έχει αρχίσει να αντιμετωπίζει με σοβαρότητα την επιδημία και ως εκ τούτου η προσοχή των αξιωματούχων στον τομέα της υγείας επικεντρώνεται πλέον στη Γουινέα.

Η Γουινέα «είναι η χώρα όπου έχουμε στρέψει την προσοχή μας στην παρούσα φάση», δήλωσε ο κ. Κόνιντικ, και πρόσθεσε ότι ο αριθμός των νέων κρουσμάτων στη Λιβερία μειώθηκε από 30 την ημέρα σε μονοψήφιο αριθμό.

Αξιωματούχοι στον τομέα της υγείας προειδοποίησαν ωστόσο ότι έχουμε ακόμα πολύ δρόμο μπροστά μας για να φτάσουμε στην εξάλειψη της νόσου.
Από την πλευρά του ο διευθυντής του αμερικανικού Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC), Τομ Φρίντεν, εξέφρασε σήμερα τη βεβαιότητά του ότι η επιδημία που μαστίζει τις 3 αυτές χώρες της δυτικής Αφρικής, μπορεί να τεθεί υπό έλεγχο, ωστόσο προειδοποίησε ότι «δεν έχουν ξεπεραστεί ακόμα οι κίνδυνοι».

Σημειώνεται ότι η επιδημία του ιού Έμπολα έχει στοιχίσει μέχρι στιγμής τη ζωή σε τουλάχιστον 8.371 ανθρώπους επί του συνόλου των 21.000 κρουσμάτων, κυρίως στη Λιβερία, τη Γουινέα και τη Σιέρα Λεόνε.

Αν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα της Υγείας, κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook

Σχετικά άρθρα

Τελευταία Νέα

efimerevonta-nosokomeia
efimerevonta-farmakeia

Δημοφιλή Εβδομάδας