29 Σεπτεμβρίου 2023

Συνελήφθησαν δύο γυναικολόγοι που απαιτούσαν από ασθενή «φακελάκι»Στη σύλληψη δύο μαιευτήρων – γυναικολόγων προχώρησε η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων, καθώς όπως προέκυψε απαιτούσαν εκβιαστικά από ασθενή «φακελάκι» για να προχωρήσουν σε γυναικολογική επέμβαση.

Αναλυτικότερα και σύμφωνα με την αστυνομία, σχηματίστηκε ποινική δικογραφία, αυτόφωρης διαδικασίας, σε βάρος 64χρονου ιατρού Μαιευτήρα – Γυναικολόγου δημόσιου νοσοκομείου στην Αθήνα, και 45χρονης ιατρού, της ίδιας ειδικότητας, οι οποίοι κατηγορούνται, κατά περίπτωση, για τα αδικήματα της δωροληψίας υπαλλήλου και συνέργειας σε αυτήν, υπεξαίρεσης στην υπηρεσία και απόπειρας εκβίασης. Σημειώνεται ότι για την ίδια υπόθεση συνελήφθησαν και δυο αλλοδαποί υπήκοοι, για το αδίκημα της από κοινού, αλλοίωσης ή απόκρυψης αποδεικτικών μέσων, με σκοπό την παρακώλυση του ανακριτικού έργου.

Οι έρευνες ξεκίνησαν μετά από καταγγελία ημεδαπής, σύμφωνα με την οποία ο 64χρονος γιατρός της είχε ζητήσει, εκβιαστικά, τον περασμένο Σεπτέμβριο το χρηματικό ποσό των 900 ευρώ, για να «παρακάμψει» τη λίστα αναμονής και να την υποβάλλει σε γυναικολογική χειρουργική επέμβαση, στο δημόσιο νοσοκομείο όπου εργάζεται.

Η επόμενη συνάντηση της γυναίκας με τον γιατρό, ήταν στο ιατρείο του, που, όπως προέκυψε από την έρευνα, ο 64χρονος διατηρούσε παράνομα σε περιοχή της Αθήνας. Και σε αυτή τη συνάντηση, ο γιατρός επέμεινε στην παράνομη απαίτηση του, παρά το γεγονός ότι η παθούσα του δήλωσε ότι αντιμετωπίζει οικονομικό πρόβλημα.

Στη συνέχεια και μετά από συνεννόηση με τη 45χρονη ιατρό, η οποία λειτουργούσε ως ενδιάμεσος, ο 64χρονος κατέβασε την απαίτησή του στα 700 ευρώ, προκειμένου να πραγματοποιηθεί η επέμβαση.

Μετά την καταγγελία των παραπάνω στις αρχές, η καταγγέλλουσα, πραγματοποίησε προγραμματισμένη συνάντηση με τη 45χρονη γιατρό την παραμονή των Χριστουγέννων σε περιοχή της Αθήνας, όπου της παρέδωσε το προσημειωμένο χρηματικό ποσό των 700 ευρώ, το οποίο βρέθηκε στην κατοχή της και κατασχέθηκε, κατά την έρευνα που επακολούθησε από τους αστυνομικούς της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων. Στη συνέχεια συνελήφθη και ο 64χρονος ιατρός.

Οι αστυνομικοί της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων, σε έρευνα που ακολούθησε στο παράνομο ιατρείο του 64χρονου γιατρού, προχώρησαν στη σύλληψη δύο υπηκόων Ρουμανίας, ενός 40χρονου και μιας 45χρονης, στους οποίους ο 64χρονος ιατρός είχε δώσει εντολή να εξαφανίσουν από το χώρο καρτέλες ασθενών, σκευάσματα και ιατρικά εργαλεία.

Στο παράνομο ιατρείο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων, ιατρικά μηχανήματα (υπερηχογράφος, συσκευή αποστείρωσης κ.α.), ιατρικά εργαλεία, φαρμακευτικά σκευάσματα και πλήθος καρτελών ασθενών του Δημόσιου Νοσοκομείου, στο οποίο εργαζόταν ο συλληφθείς, και τις οποίες κατείχε παράνομα, καθώς ανήκουν στο αρχείο του Νοσοκομείου.

Οι συλληφθέντες, με την ποινική δικογραφία, που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν χθες, στις αρμόδιες Εισαγγελικές Αρχές και παραπέμφθηκαν σε ανακριτή.

Αν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα της Υγείας, κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook

Σχετικά άρθρα

Τελευταία Νέα

efimerevonta-nosokomeia
efimerevonta-farmakeia

Δημοφιλή Εβδομάδας