24 Σεπτεμβρίου 2023

«Έρημη» η Σιέρα Λεόνε, υπό το φόβο του ΈμπολαΤριήμερη απαγόρευση στη λειτουργία των καταστημάτων, τη λειτουργία των συγκοινωνιών και στις δημόσιες συγκεντρώσεις επέβαλε η κυβέρνηση της Σιέρα Λεόνε στο βόρειο τμήμα της χώρας, προσπαθώντας να περιορίσει την εξάπλωση της επιδημίας του ιού Έμπολα.

Μάλιστα, τα έκτακτα μέτρα ενδέχεται να επεκταθούν και πέραν του τριημέρου, ενώ θα επιτρέπονται μόνο μετακινήσεις που σχετίζονται με την αντιμετώπιση του ιού.

Σύμφωνα με το BBC, η κυβέρνηση έχει ήδη απαγορεύσει πολλές εορταστικές εκδηλώσεις για την περίοδο των Χριστουγέννων, προκειμένου να αποφευχθούν οι μαζικές συναθροίσεις.

Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με τον πιο πρόσφατο απολογισμό του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ), στη Σιέρα Λεόνε έχουν καταγραφεί τα περισσότερα επιβεβαιωμένα και πιθανά κρούσματα της θανατηφόρας ασθένειας, συνολικά 9.004, με τους νεκρούς να ανέρχονται σε 2.582.

Σε παγκόσμια κλίμακα, 7.588 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από τον Έμπολα, ενώ σχεδόν όλοι οι θάνατοι εκτός από 15, έχουν καταγραφεί σε Σιέρα Λεόνε, Λιβερία και Γουινέα, χώρες της Δυτικής Αφρικής, με το σύνολο των κρουσμάτων παγκοσμίως να αγγίζει τα 19.500.

Αν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα της Υγείας, κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook

Σχετικά άρθρα

Τελευταία Νέα

efimerevonta-nosokomeia
efimerevonta-farmakeia

Δημοφιλή Εβδομάδας