24 Σεπτεμβρίου 2023

Γιατρός μόλυνε επίτηδες ασθενείς με AIDSΟργή προξενεί περιστατικό που είδε το φως της δημοσιότητας στην Καμπότζη, όπου ένας γιατρός που του είχε αφαιρεθεί η άδεια άσκησης του επαγγέλματος, μόλυνε σκοπίμως με τον ιό HIV που προκαλεί το AIDS, δεκάδες χωρικούς, χρησιμοποιώντας κατ’ επανάληψη τις ίδιες σύριγγες.

Μάλιστα, όπως παραδέχτηκε ο ίδιος ο δράστης στις αρχές, τα τελευταία χρόνια «μερικές φορές ξαναχρησιμοποιούσε τις σύριγγες και τις βελόνες», ομολογώντας ότι είχε την πρόθεση να μολύνει τους χωρικούς.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των τοπικών αρχών, περισσότεροι από 100 άνθρωποι μολύνθηκαν από τον ιό, στο πλαίσιο δράστης του… παράφρονος γιατρού!

Την περασμένη εβδομάδα ο πρωθυπουργός της χώρας, Χουν Σεν, ζήτησε να διεξαχθεί «σχολαστική έρευνα» για την υπόθεση. Στο πλαίσιο αυτό, γιατροί και νοσηλευτές του υπουργείου Υγείας, του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας και της υπηρεσίας UNAIDS των Ηνωμένων Εθνών μετέβησαν επί τόπου προκειμένου να εξετάσουν δωρεάν όποιον κάτοικο το επιθυμεί.

Σημειώνεται ότι, τις τελευταίες ημέρες που έγινε γνωστή η δράση του γιατρού, εκατοντάδες κάτοικοι αυτού του χωριού της επαρχίας Μπαταμπάνγκ επισκέφθηκαν ιατρικό κέντρο της περιοχής προκειμένου να υποβληθούν σε εξετάσεις.

Αν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα της Υγείας, κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook

Σχετικά άρθρα

Τελευταία Νέα

efimerevonta-nosokomeia
efimerevonta-farmakeia

Δημοφιλή Εβδομάδας