8 Ιουνίου 2023

Ασφαλής πλοήγηση παιδιών με αναπηρία ή εκπαιδευτικές ανάγκες στο διαδίκτυο

Συνέδριο με θέμα την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο οργάνωσε η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, παρουσία του υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, κ. Βασίλη Κικίλια.

Το συνέδριο, με θέμα: «Η ασφαλής πλοήγηση στο διαδίκτυο είναι υπόθεση όλων μας» απευθυνόταν σε μαθητές με αναπηρία και παιδιά με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες ξεκίνησε χθες στις 10:00 και ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 20.00. Στόχος του ήταν η ενημέρωση των παιδιών για τους κινδύνους του διαδικτύου, και τους τρόπους αντιμετώπισης των προκλήσεων του ψηφιακού κόσμου.

Στο συνέδριο απηύθυνε χαιρετισμό ο υπαρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγος Παπασπύρου Σπυρίδων, ενώ παρευρέθησαν, μεταξύ άλλων, ο Διευθυντής της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής, Υποστράτηγος Μιχαιρίνας Κωνσταντίνος, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, Υποστράτηγος Διαμαντόπουλος Ιωάννης και ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αθηνών, Ταξίαρχος Αρκουμάνης Γεώργιος.

Την παρουσίαση πραγματοποίησε ο Διευθυντής της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, Ταξίαρχος Εμμανουήλ Σφακιανάκης με εξειδικευμένους αξιωματικούς της Υπηρεσίας και ειδικούς επιστήμονες, ενώ το κοινό απαρτιζόταν από περίπου εκατό μαθητές του Ειδικού Γυμνασίου – Λυκείου Αθηνών και του Ειδικού Γυμνασίου – Λυκείου Ιλίου με τους συνοδούς εκπαιδευτικούς.

Παράλληλα έγινε η προβολή της καινοτόμου εφαρμογής CYBERKID, η χρήση της οποίας και μέσω της γραμμής CYBERALERT δίνει τη δυνατότητα στα παιδιά να επικοινωνούν άμεσα και σε πραγματικό χρόνο, σε περίπτωση κινδύνου ή απειλής, με αξιωματικούς της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, μέσω μίας πρωτοποριακής (touchscreen call) διαδικασίας «Cyber Alert», αλλά και μέσω αποστολής ηλεκτρονικού μηνύματος.

Η έναρξη του συνεδρίου πραγματοποιήθηκε από τη χορωδία μαθητών του Κολλεγίου Αθηνών με χριστουγεννιάτικα κάλαντα για τους μικρούς μαθητές, ενώ μοιράστηκαν αναμνηστικά δώρα και εκπαιδευτικό υλικό.

Αν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα της Υγείας, κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook

Σχετικά άρθρα

Τελευταία Νέα

efimerevonta-nosokomeia
efimerevonta-farmakeia

Δημοφιλή Εβδομάδας