3 Οκτωβρίου 2023

Τηλεμαραθώνιος της Unicef για τον υποσιτισμό των παιδιών – 600.000 παιδιά και έφηβοι υποσιτίζονται στη χώρα μαςΤηλεμαραθώνιο για την ευαισθητοποίηση των πολιτών πάνω στη φτώχεια και την παιδική θνησιμότητα, διοργανώνει στις 8 Δεκεμβρίου για 26η χρονιά η Unicef, σε συνεργασία με τη ΝΕΡΙΤ. Η φετινή διοργάνωση είναι αφιερωμένη στο αναρρωτήριο Πεντέλης (πρώην ΠΙΚΠΑ) και στο Κέντρο Βρεφών Μητέρα, με στόχο την ενίσχυση του έργου τους.

«Ο τηλεμαραθώνιος αποτελεί ένα θεσμό που έχει δημιουργηθεί για την ευαισθητοποίηση των πολιτών πάνω στα σύγχρονα ανθρωπιστικά προβλήματα. Ένας φαύλος κύκλος, της πείνας, της φτώχειας, του υποσιτισμού και της παιδικής θνησιμότητας απειλεί όλο τον κόσμο», εξήγησε σε συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρος της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής της Unicef, Λάμπρος Κανελλόπουλος, ο οποίος εξέφρασε και τη συμπαράσταση της Unicef στους Σύρους πρόσφυγες που κάνουν απεργία πείνας στην πλατεία Συντάγματος.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρέθεσε ο γενικός διευθυντής της Unicef, Ηλίας Λυμπέρης, χάρη στις προσπάθειες της Unicef μειώθηκαν σε παγκόσμιο επίπεδο κατά 37% η καχεξία στα παιδιά κάτω των πέντε ετών, από 257 εκατομμύρια το 1990 σε 161 εκατομμύρια το 2013 και κατά 50% οι θάνατοι παιδιών κάτω των πέντε ετών από δώδεκα εκατομμύρια το 1990 σε 6,3 εκατομμύρια το 2013.

Ωστόσο, τρία εκατομμύρια παιδιά κάθε χρόνο χάνουν άδικα τη ζωή τους από αιτίες που σχετίζονται με τον υποσιτισμό, ενώ το ένα τέταρτο των παιδιών παγκοσμίως είναι καχεκτικά εξαιτίας χρόνιου υποσιτισμού που θα μπορούσε να προληφθεί.

Παράλληλα, σύμφωνα με τον διευθυντή της Α’ Παιδιατρικής Κλινικής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Γιώργο Χρούσο, 600.000 παιδιά και έφηβοι υποσιτίζονται στην Ελλάδα.

Αν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα της Υγείας, κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook

Σχετικά άρθρα

Τελευταία Νέα

efimerevonta-nosokomeia
efimerevonta-farmakeia

Δημοφιλή Εβδομάδας